English
Excutive training, Cultural awareness Coaching, Geert Hofstede, Culture shock Education, Living abroad, Living in the Netherlands Living in Holland, Foreign assignmentPosting, International assignment Culturele training, Expatriate, Buitenlander Cross cultural training, Inburgering Misha Benschop, Immigrant, Kennismigrant Interculturele training, Coaching Cultuur cursus, Geert Hofstede, WerkvergunningInternationale verhuizing, Verhuizing naar Nederland Insync Cross Cultural Training Homepage Misha Benschop, Trainer Insync, Expat, Intercultural trainingExpatriate, Relocation (to the Netherlands) Moving (to Holland), Immigrant, Cultuur schok

Misha Benschop
Misha Benschop

Ervaren Expat (12 jaar), trainer, coach, ondernemer.

Ik ben geboren en getogen in Nederland, dochter van een Tsjechische moeder en Nederlandse vader. De vakanties bij mijn grootouders in het communistische Tsjecho-Slowakije waren indrukwekkend. En na de verhalen over de studententijd van mijn ouders in Canada is het geen verassing dat ook ik de wereld
wilde ontdekken.

... en dat is gelukt. Na de HAVO heb ik een jaar als exchange student in Alabama, USA gewoond. Daarna behaalde ik in 4 jaar mijn HEAO-Facility Management (BA) waarbij ik in Winnipeg Canada stage liep.
Na mijn studie trouwde ik een Fransman en hebben we gedurende 10 jaar als expat gewoond in Calcutta, Singapore en Zwitserland.
Na 10 jaar kwam ik terug in Nederland, 2 kinderen en een ervaring rijker!

Als expatriate heb ik gezien en ervaren wat verandering van culturele omgeving met een mens kan doen. Met vallen en opstaan vinden velen zonder steun hun weg in het ‘oerwoud’ van hun nieuwe leefomgeving. Ik vond dit zo inefficiŽnt, vaak frustrerend en bovenal onnodig. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring delen om expats in Nederland zich sneller “thuis” te laten voelen.

In het buitenland wonen is een ongelooflijke kans, een persoonlijke verrijking.
Daar wil ik graag aan bijdragen!